26 april 2017

Energie en Ruimte; energietransitie in stad en regio

Je hebt vast wel gehoord van het Energieakkoord. Petajoules aan energiebesparing en duurzame opwekking zijn hierin het doel, maar ook behoud en ontwikkeling van banen. Hoe slaan deze doelstellingen op lokaal niveau neer? Wat zijn de gevolgen voor werk en inkomen? Daarover organiseert het PvdA Netwerk Ruimte op donderdag 11 mei, vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in het Stadhuis Utrecht (Korte Minrebroederstraat 2).

Onze drie sprekers zullen van hoger schaal- en abstractieniveau afdalen naar de praktijk in de straat. Marjon Bosman is projectleider van het VNG-programma over de Regionale Energiestrategie. Welke taak ligt er bij (samenwerkende) gemeenten om visie te ontwikkelen samen met de belangrijke lokale partners zoals bedrijven, woningcorporaties, terreinbeheerders, bewonersinitiatieven. Jeroen Niemans (RUIMTEVOLK en Stadsinitiatief Utrecht) en Sander Willemsen (Energie-U) slaan een brug naar de situatie in de stad.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Landelijke PvdA Netwerk Ruimte. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via info@pvdanetwerkruimte.nl. Het aantal plekken is beperkt, wie het eerst komt wie het eerst maalt.