Implementatie nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

29 september 2021

In het Nationaal Strategisch Plan (NSP) wordt het nieuwe Europese Landbouwbeleid vanaf 2023 voor Nederland nader ingevuld. Het zal een grote invloed hebben op het Nederlandse klimaat-, stikstof-, water- en biodiversiteitsbeleid en op de landbouwpraktijk. Gezien de mogelijke gevolgen van het NSP is een discussie hierover binnen de PvdA (en GroenLinks) belangrijk.

Een eerste concept van het NSP is op 1 juli gepubliceerd, maar laat nog ruimte voor nadere invulling. Het definitieve concept van het NSP wordt verwacht in november, zie https://www.toekomstglb.nl. Het definitieve Nederlandse NSP moet uiterlijk 31 december 2021 in Brussel liggen. Dus de besluitvorming staat onder tijdsdruk.

Onze werkgroep landbouw heeft een discussienotitie opgesteld, deze vind je hier. Op 27 september is hier een drukbezocht webinair over georganiseerd voor onze (en GroenLinks) bestuurders en politici. Een vervolg wordt nog gepland. Via de volgende links kan je de powerpoint en het verslag van de webinar vinden. Voor meer informatie, neem contact op met Sophieke Kappers